WERKWIJZE

Een basis van vertrouwen

Een succesvol behandeltraject begint met vertrouwen. Ik vind het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij. Het intakegesprek is daarom onder andere bedoeld om kennis te maken met elkaar. 

Voetreflextherapie/E.E.N.®therapie

Elk behandeltraject begint met een intakegesprek. Na een uitgebreide kennismaking start ik met de eerste voetreflexmassage. Daarna beslis jij of je verder wilt gaan met de behandelingen, en maken we een vervolgafspraak. 

Een behandeltraject bestaat uit ongeveer 6 à 8 behandelingen van 1 uur. De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk in Leende.

Intake

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we jouw klachten en de mogelijke oorzaken. Zo krijg ik een goed beeld van je vraag en wat ik voor je kan betekenen. Voor jou is de eerste afspraak een mooie gelegenheid om te ontdekken of mijn manier van werken bij je past. Als je besluit het behandeltraject in te gaan, plannen we een tweede analysebehandeling in. Op basis van alle verkregen informatie stel ik een behandelplan voor je op.

Overleg en planning

Bij elke behandelingen is ruimte voor overleg en het stellen van vragen. We bespreken regelmatig hoe het met jou gaat en met je klacht(en). Waar nodig stel ik mijn behandelplan bij.

De eerste 3 á 4 behandelingen plan ik graag kort na elkaar, bij voorkeur steeds met 2 weken ertussen. Dit is de meest effectieve manier om je lichaam te activeren en eventuele blokkades op te ruimen. Daarna kan de periode tussen de behandelingen wat langer zijn, zo'n 3 á 4 weken. Geleidelijk neemt jouw lichaam zelf de regie weer over.

Dossier

Tijdens het traject leg ik een dossier aan over het verloop van de behandelingen en de voortgang van jouw herstel, eventueel met aanvullende informatie. Vanzelfsprekend heb je zelf altijd toegang tot je eigen dossier.

Klachtgericht

Mijn behandelingen zijn zuiver therapeutisch, oftewel: klachtgericht. Klachten kunnen zowel op fysiek als emotioneel of psychisch vlak aanwezig zijn. Voetreflexzonetherapie is een goede aanvulling op reguliere behandelmethodes.

Een ontspanningsmassage behoort wel tot de mogelijkheden, maar valt niet onder de therapeutische behandeling. Dit houdt in dat de behandeling niet gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekering. Je betaalt de kosten dus zelf.

Tips

  • Tijdens of na een behandeling kan je lichaam een reactie geven, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of juist diepe ontspanning. Ook kunnen oude kwalen eerst opspelen en later weer verdwijnen. Dit is heel normaal en geeft aan dat de therapie werkt. Bij twijfel over een reactie kun je uiteraard contact met me opnemen.
  • Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken, zodat afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Als therapeut heb ik me te houden aan een beroepscode, hierin wordt omschreven hoe een professioneel en redelijk handelend alternatieve of complementaire therapeut zich dient te gedragen terwijl deze in functie is. Om deze in te zien kun je op onderstaande button klikken.

Beroepscode

Algemene behandelvoorwaarden