CyclusReflex Therapie

In een wereld waarin de vrouwelijke cyclus soms als een taboe wordt beschouwd, streef ik vastberaden naar verandering. Als voetreflex- en cyclustherapeut is het mijn missie vrouwen bewust te maken van hun lichaam, hen te begeleiden bij hun menstruatie- en overgangsklachten, en hen te helpen een dieper begrip te ontwikkelen van hun unieke cyclische ritmes.

Mijn toewijding heeft geleid tot de ontwikkeling van een speciale methode genaamd CyclusReflex therapie, een innovatieve benadering die specifiek is ontworpen om vrouwen te helpen bij het begrijpen en in balans brengen van hun natuurlijke ritmes. Deze methode combineert reflexologie met een diepgaand begrip van de vrouwelijke cyclus, waarbij specifieke drukpunten op de voeten worden gestimuleerd om het evenwicht van het lichaam te herstellen en eventuele klachten te verminderen.

Door middel van CyclusReflex therapie kunnen vrouwen niet alleen hun menstruatie- en overgangsklachten verlichten, maar ook een dieper inzicht krijgen in hun lichaam en een gevoel van empowerment ervaren. Mijn doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin vrouwen zich gehoord en begrepen voelen, en waar ze de kennis en tools krijgen om hun gezondheid en welzijn op een natuurlijke en holistische manier te bevorderen.

CyclusReflex-Website-1.jpg

De CyclusReflex therapie is opgedeeld in twee categorieën:

  1. Behandeling van menstruatieklachten en cyclusbewustzijn: Deze categorie richt zich op het begrijpen van de vrouwelijke cyclus en het behandelen van menstruatiegerelateerde klachten.
  1. Behandeling van overgangsklachten en cyclusbewustzijn: Deze categorie is gericht op het begrijpen van de vrouwelijke cyclus tijdens de overgangsperiode en het behandelen van overgangsgerelateerde klachten.

Het opdelen van de therapie in twee categorieën stelt ons in staat om specifieke aandacht te geven aan verschillende fasen van het vrouwelijke leven.

De eerste categorie, genaamd "Behandeling van menstruatieklachten en cyclusbewustzijn", richt zich op het begrijpen en effectief behandelen van klachten die zich voordoen tijdens de menstruatiecyclus. Dit omvat een breed scala aan symptomen zoals menstruatiepijn, stemmingswisselingen, hoofdpijn, vermoeidheid en een onregelmatige menstruatiecyclus. Naast het behandelen van deze symptomen, wordt er ook gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn rondom de cyclus en het creëren van een gezonde relatie met de menstruatie.

CyclusReflex bij menstruatieklachten

De tweede categorie, "Behandeling van overgangsklachten en cyclusbewustzijn", is specifiek gericht op het begrijpen en behandelen van klachten die optreden tijdens de overgangsfase van de vrouwelijke cyclus. Dit omvat een breed scala aan symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen, verminderd libido en vaginale droogheid. Door een combinatie van therapeutische interventies en educatie over de cyclus, streven we ernaar vrouwen te ondersteunen bij het vinden van verlichting en het herstellen van balans tijdens deze transitieperiode.

CyclusReflex bij overgangsklachten

Elke categorie vereist een unieke benadering en specifieke interventies, afgestemd op de behoeften van vrouwen tijdens verschillende levensfasen. Ons doel is om vrouwen te helpen een dieper begrip te ontwikkelen van hun eigen lichaam en cyclus, en hen te empoweren om hun gezondheid en welzijn op een holistische en zelfbewuste manier te bevorderen.

Cyclusbewustzijn is van essentieel belang voor vrouwen om een dieper begrip van hun lichaam en welzijn te ontwikkelen. Het gaat niet alleen om het herkennen van de verschillende fases van de menstruatiecyclus, maar ook om het begrijpen van de bijbehorende fysieke, emotionele en mentale veranderingen die zich voordoen. Door cyclusbewustzijn te bevorderen, kunnen vrouwen beter voor zichzelf zorgen en hun welzijn verbeteren.

In de praktijk betekent dit het aanpassen van levensstijl, voeding en zelfzorgpraktijken om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van elke fase van de cyclus. Bijvoorbeeld, tijdens de menstruatieperiode kan het gunstig zijn om meer rust te nemen, zelfzorgactiviteiten te doen zoals warme baden of massages, en voedingskeuzes te maken die het lichaam ondersteunen tijdens deze tijd van herstel. Tijdens de ovulatiefase kunnen vrouwen profiteren van energieke activiteiten en voedingsmiddelen die de vruchtbaarheid ondersteunen. In de premenstruele fase kan het nuttig zijn om stressverlichtende activiteiten te doen en voedingsmiddelen te vermijden die stemmingswisselingen kunnen verergeren.

Door cyclusbewustzijn te integreren in zelfzorgpraktijken, kunnen vrouwen niet alleen hun fysieke gezondheid verbeteren, maar ook hun emotionele en mentale welzijn versterken. Het stelt hen in staat om op een holistische manier voor zichzelf te zorgen, waardoor ze in staat zijn om optimaal te gedijen gedurende alle fasen van hun cyclus.

Twijfel je over onder welke categorie je valt? Dan kijken we samen, tijdens een verkennend gesprek (telefonisch of via Zoom), wat het beste bij jou past. Op basis van jouw specifieke symptomen, ervaringen en doelen kunnen we dan beslissen welke behandeling en ondersteuning het meest geschikt zijn om jou te helpen bij het vinden van balans en welzijn.

Graag nodig ik je uit om een afspraak te plannen, zodat we samen kunnen bespreken hoe ik je het beste kan ondersteunen in jouw specifieke situatie. Laten we samen werken aan het bevorderen van jouw gezondheid en welzijn tijdens deze belangrijke levensfasen. Neem gerust contact op om een verkennend gesprek (telefonisch of via Zoom) in te plannen.